onsdag 2 oktober 2019

USA-åklagare: Honduras´ president Juan Orlando Hernandez tog emot en miljon dollar i mutor från Sinaloakartellens `Chapo´ Guzman via sin bror!

”El Chapo” Guzman, ledare för den mexikanska Sinaloakartellen, världens största drogkartell överlämnade en miljon dollar i mutor till president Juan Orlando Hernandez via sin bror, Tony `Montana´ Hernandez (till höger på bilden)!




USA-åklagare: Honduras´president Juan Orlando Hernandez tog emot en miljon dollar i mutor av Sinaloakartellens `Chapo´ Guzman via sin bror!

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / HONDURAS / 2019-10-02 / I dag, onsdagen den 2 oktober 2019 genomfördes den första rättegångsdagen mot Tony Hernandez, bror till Honduras´ president, Juan Orlando Hernandez. Åklagaren på Southern District of New York framförde synnerligen dramatiska och starka anklagelser mot Honduras´ president som utpekades för att ha förbindelser med den fruktade "El Chapo" Guzman, ledare för den mexikanska Sinaloakartellen, världens största drogkartell.

Enligt åklagaren ska Joaquin "El Chapo" Guzman personligen ha överlämnat en miljon dollar i mutor till Tony Hernandez som senare gav pengarna till sin bror Juan Orlando Hernandez, JOH.

Men inte bara denne mexikanske `El Capo´ överlämnade mutor till JOH, även andra prominenta knarkkungar gjorde samma sak med motivet att ha en säker ”korridor” på både Atlantkusten som den honduranska stillahavskusten.

– Svaranden (Tony) skyddades och hade tillgång till sin bror, den nuvarande presidenten i Honduras, en man som har fått miljontals dollar i mutor från kokainets värld, mutor han fått från män som `El Chapo´ och Sinaloa kartellen, sade åklagaren Jason Richman, som citerades av AP.

Enligt Richman tillhörde Tony `Montana´ Hernandez ”en organisation som sponsras av den stat som distribuerade kokain i flera år” till USA. Han uppgav också att svaranden hade förhandlat med `narcos´ från sju länder.

I den omfattande dokumentationen avslöjade åklagaren också att Tony Hernandez trafikerade hundratusentals kilo kokain i allians med partikamraten (Honduras´ högerparti el Partido Nacional) Alexander Ardon. Denne var tidigare borgmästare i staden El Paraiso i länet Copan i västra Honduras. Denne ställdes inför rätta redan den 23 januari, 2019 och anklagas för att ha konspirerat för att smuggla droger och använda tunga vapen.

I AP:s rapport citerade nyhetsbyrån åklagaren Richman som sade att Tony Hernandez var "oantastlig" i Honduras vilket berodde på hans politiska och biologiska förbindelser till sin bror. Tony Hernandez och Ardon anklagas för att vara inblandade i två mord.

Tony `Montana´ Hernandez har sagt att han inte känner knarkkartellen `Los Cachiros´ högste `Capo´ Devis Leonel Rivera Maradiaga. Till rättegången har åklagaren kallat agenter i USA:s Drug Enforcement Administration (DEA), en expert på historia och politik i Honduras och Leonel Rivera. Denne har erkänt inblandning i nästan 80 mord soim han ska ha beordrat. Åklagaren förfogar över en video som 2014 visar en Tony Hernandez, som på den tiden var kongressledamot, i möte med den honduranske knarkkungen Rivera.

President Juan Orlando Hernandez var på onsdagen skakad men försökte vifta bort anklagelserna om en miljon dollar i mutor från Mexikos fruktade knarkkung, ”El Chapo Guzman” med att det hela liknar sagan om ”Alices underbara värld”.

Men honduranerna tog emot USA-åklagarens anklagelser mot JOH som en bekräftelse mot vad många i Honduras har sagt sedan flera år; JOH är i själva verket en central bricka i det nätverk som sträcker sig från Colombia till Mexiko-USA, en Honduras´ egen ”Presidentkartell”.


LÄS MER:
”PRESIDENTFAMILJERNAS KARTELL” [1-3]
Underrättelseagenten som avslöjade `Honduras Tony Montana´, bror till president Hernandez

”PRESIDENTFAMILJERNAS KARTELL” [2-3]

HONDURAS: ”Spindeln i Presidentkartellen” förolyckas. Eller är det en ”fake”?


”PRESIDENTFAMILJERNAS KARTELL” [3-3]
”I själva verket är det USA som invaderat Honduras”


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar